Categorie
PROJECTS

‘Als we door onze straat lopen, willen wij ons eigen huis herkennen. We vinden het lastig keuzes maken omdat je op moment niks anders ziet dan zwarte keukens, stalen deuren en een visgraat vloer. We willen niet het standaard plaatje. ‘Maar wat dan wel?’.

 

De zwarte keuken en stalen deuren waren al besteld en de visgraat vloer in overweging. Uit de uitgebreide inventarisatie kwam duidelijk hun eigen stijl naar voren. Uitwaaien aan het strand, wandelen in de duinen en bossen; één zijn met de natuur. Bourgondisch, olijfbomen, lange tafels, eten met familie en vrienden. Het leven vieren. Lekkere wijnen, uitgebreid koken, mensen over de vloer. Herinneringen aan fijne vakanties in Italië en Griekenland. Het familieleven, de Scandinavische stijl afgewisseld met stoere accenten en verrassende details.

 

Het kookeiland werd aangepast naar een diep zeeblauwe tint en een zwart aanrechtblad van Fenix. Verbinding was in dit ontwerp essentieel. Tussen de bewoners, de elementen en verschillende ruimtes. Zo is de achterwand in de keuken geschilderd in dezelfde blauwtint als het eiland. Voor een geborgen gevoel is op de lange wand bij het eetgedeelte een kleurvlak aangebracht in een blauwgroene tint. De trapopgang kreeg in z’n geheel een olijfgroene kleur. En de bestaande meubelen – een open vakkenkast en tv meubel – zijn visueel met elkaar verbonden door de wand deels dezelfde olijfgroene tint te geven als de trapopgang. Door aan beide zijden van deze wand net het hoekje om te gaan creëer je speelsheid.

 

In dit gezinsleven past een dubbele zithoek perfect. Bovendien leent de ruimte zich daar ook uitstekend voor. De wens van ‘het samenzijn als gezin’ wordt hiermee geoptimaliseerd. Tijdens het uitgebreid koken, wordt op de loungebank gelezen en geborreld. Terwijl de kleine meid een spelletje speelt op haar eigen op maat meubel. Na de maaltijd verplaatst het gezin zich naar de andere zijde van de zithoek en wordt er samen tv gekeken. Door op de wand in de hal het kleurvlak van de tv hoek te herhalen en bovendien het toilet in z’n geheel in het olijfgroen te schilderen, ontstaat op de gehele begane grond eenheid en verbinding.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share