Algemeen

 

Één voor allen, dat principe kennen wij niet! Jouw smaak is immers niet gelijk aan dat van jouw familie, beste vrienden, je buren en vast niet identiek aan dat van jouw klantenkring. Gelukkig maar want stel je eens voor wanneer alles om je heen identiek zou zijn…

Meer weten over onze werkwijze?

Lees  hieronder verder hoe wij je kunnen helpen kiezen.

 

Kleur inventarisatie 

Uitnodigend, ruimtelijk, behaaglijk of juist kil. Het gevoel dat je ervaart wanneer je een ruimte binnenstapt. Bij deze totaalbeleving spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Één daarvan is kleur. Je kunt met toevoeging van kleur een compleet andere dimensie aan een ruimte geven. Welk eindresultaat heb jij voor ogen? Samen met jou bepalen we de basis waar het kleurenpalet aan moet voldoen. We kijken daarbij o.a. naar factoren zoals de gewenste sfeer, de functie van een ruimte, lichtinval, architectuur en de reeds toegepaste materialen. Nadat wij samen de eerste inventarisatie hebben afgerond gaat ons onderzoek verder.

 

Kleur onderzoek

Wij onderzoeken kleur aan de hand van het Color Navigator System uit Antwerpen. Een systeem dat uit 10.000 kleuren bestaat; elk met een uniek paspoort gebaseerd op het DNA van een kleur en de wetenschappelijke onderbouwing hoe onze ogen en hersenen kleur ervaren.

Het Color Research Center doet sinds 1995 onderzoek naar de werking van kleur. Door de juiste toepassing van kleur in een ruimte kunnen wij invloed uitoefenen op ons dagelijks leven, manier van denken en prestatievermogen. Niet één voor allen maar een advies toegespitst op jouw perceptie van kleur of dat van jouw doelgroep.

Het systeem stelt ons namelijk in staat om aan de hand van type consument, de persoonlijke stijl, culturele en geografische ligging een duidelijk kleurenprofiel op te stellen. En zijn twijfels over de juiste kleurkeuze passé.

Wondering about your colour story? 

Let’s have a look from another point of view.

 

Ontwerp (nieuwe indeling van de ruimte, badkamer, keuken, meubel op maat)

Het is verrassend om te zien hoeveel verschillende opstellingen er binnen dezelfde vierkante meters mogelijk zijn. En aangezien vierkante meters in onze woningen vaak schaars zijn, is het de moeite waard om elke vierkante meter zo optimaal mogelijk te benutten. Met een creatieve blik en jouw wensen, gaan wij aan de slag om de meest ideale opstelling te realiseren. Aan de hand van 2D en 3D visualisaties maken wij vervolgens inzichtelijk hoe de toekomstige ruimte eruit komt te zien. 

 

Materialenplan

Er zijn oneindig veel materialen beschikbaar en het combineren daarvan kan een grote uitdaging zijn. Hoe zorg je dat alles op elkaar afgestemd is maar dat vooral de materialen ook praktisch zijn in gebruik. Het zoeken naar innovatieve of juist oude materialen, onderzoeken van hun toepassingen en het maken van vernieuwende combinaties is een ware passie. In overleg stellen we samen vast welke voorkeuren er zijn, gaan wij op zoek naar passende materialen, maken wij verrassende combinaties welke wij verwerken in een rapportage en aanvullen met echte stalen.

 

Licht (lichtpunten, technisch ontwerp, armaturenplan)

We starten met een uitgebreide inventarisatie waarin we kijken welke functies er in de verschillende ruimtes plaatsvinden. In een helder en bondig advies geven wij vervolgens op de plattegrond aan waar de lichtpunten zijn voorzien. 

Liever uitgebreid advies nodig? In een technisch ontwerp berekenen wij de hoeveelheid licht dat nodig is om daadwerkelijk invulling te geven aan de functies van de ruimte. Wij maken een vlekkenplan en stellen een renvooi samen. Ook een schakelplan wordt besproken en uitgewerkt tot een compleet verlichtingsplan.

Nadat duidelijk is welke type verlichting toegepast gaat worden, stellen wij desgewenst aanvullend een shoppinglist samen. Met daarin een overzicht van de modellen die het beste passen in het totaal concept van het interieurplan. 

 

Meubelplan (inrichtingselementen en shoppinlist).

Het beste resultaat bereik je wanneer alle onderdelen bij elkaar opgeteld het gewenste gevoel weergeven. Het gevoel dat alles klopt. Niet een showroom aan meubelen waarbij het persoonlijke karakter ontbreekt. Maar een combinatie van stijlen, oud en nieuw op de juiste wijze samengebracht. Het is onze passie om hierin de juiste balans te vinden. 

 

Beplantingsadvies (indeling beplanting, shoppinglist)

Groen brengt leven in de brouwerij. En dan bij voorkeur levend groen. Maar welke plant past er in de ruimte? En hoe groen zijn je vingers? Samen bekijken we welke sfeer je wilt neerzetten en welke planten daarbij het beste tot hun recht komen.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share