How we work

Één voor allen, dat principe kennen wij niet. Jouw smaak is immers niet gelijk aan dat van je familie, beste vrienden of buren. Gelukkig maar. Want stel je voor dat alles om je heen identiek zou zijn…

Hoe kan ik je helpen?

 

Kleur inventarisatie 

Uitnodigend, ruimtelijk, behaaglijk of juist kil. Het gevoel dat je ervaart wanneer je een ruimte binnenstapt. Bij deze totaalbeleving spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Één daarvan is kleur. Je kunt met toevoeging van kleur een compleet andere dimensie aan een ruimte geven. Welk eindresultaat heb jij voor ogen? Samen met jou bepalen we de basis waar het kleurenpalet aan moet voldoen. We kijken daarbij o.a. naar factoren zoals de gewenste sfeer, de functie van een ruimte, lichtinval, architectuur en de reeds toegepaste materialen. Nadat wij de eerste inventarisatie samen hebben afgerond gaat ons onderzoek verder.

 

Kleur onderzoek

Wij onderzoeken kleur aan de hand van het Color Navigator System uit Antwerpen. Een systeem dat uit 10.000 kleuren bestaat; elk met een uniek paspoort gebaseerd op het DNA van een kleur en de wetenschappelijke onderbouwing hoe onze ogen en hersenen kleur ervaren.

Het Color Research Center doet sinds 1995 onderzoek naar de werking van kleur. Door de juiste toepassing van kleur in een ruimte kunnen wij invloed uitoefenen op ons dagelijks leven, manier van denken en prestatievermogen. Niet één voor allen maar een advies toegespitst op jouw perceptie van kleur of dat van jouw doelgroep.

Het systeem stelt ons namelijk in staat om aan de hand van type consument, de persoonlijke stijl, culturele en geografische ligging een duidelijk kleurenprofiel op te stellen. En zijn twijfels over de juiste kleurkeuze passé.

 

Wondering about your colour story? 

Let’s have a look from another point of view.

 

Ontwerp (nieuwe indeling van de ruimte, badkamer, keuken, meubel op maat)

Het is verrassend om te zien hoeveel verschillende opstellingen er binnen dezelfde vierkante meters mogelijk zijn. En aangezien vierkante meters in onze woningen vaak schaars zijn, willen we natuurlijk dat elke vierkante meter dan ook zo optimaal mogelijk wordt benut. Met een creatieve blik gaan wij met jouw wensen aan de slag om de meest ideale indeling te tekenen. Aan de hand van 2D en 3D visualisaties maken wij inzichtelijk hoe de toekomstige ruimte eruit komt te zien.

 

Materialenplan

Er zijn oneindig veel materialen beschikbaar en het combineren daarvan kan een grote uitdaging zijn. Hoe zorg je dat alles op elkaar afgestemd is en dat de materialen ook praktisch zijn in gebruik. Wij zijn voortdurend op zoek naar innovatieve of juist oude materialen en onderzoeken de toepassingen daarvan. Wij verwerken alle materialen in een rapportage aangevuld met echte stalen. 

 

Licht (lichtpunten, technisch ontwerp, armaturenplan)

We starten met een uitgebreide inventarisatie waarin we kijken naar de functies van de verschillende ruimtes. In een helder en bondig advies tekenen wij op de plattegrond de lichtpunten in. 

Uitgebreid advies nodig? Dat kan! Naast het bepalen van de lichtpunten, berekenen wij de hoeveelheid licht dat nodig is en bepalen we de juiste kleur van het licht. Om zo invulling te geven aan de functies en sfeer van de ruimte. Een vlekkenplan en renvooi laten zien hoe het licht verdeeld is in de ruimte en welke soort verlichting wordt toegepast. Met een schakelplan en shoppinglist van bijpassende armaturen maken wij het verlichtingsplan compleet.

 

Meubelplan (inrichtingselementen en shoppinlist).

Wanneer de basis gerealiseerd is, is daar het moment van inrichten. Een beetje less of juist more? Het is onze passie om hierin de juiste balans te vinden. Met een mix van stijlen en waarbij jouw verhaal duidelijk zichtbaar is. Geen dertien in een dozijn maar een persoonlijk interieur. 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share