Telling your story

 

Ik help jou bij het creëren van ruimtes die bij jou passen en waar jij je eigen identiteit in herkent. Waar je kunt ontspannen en genieten en waar werken plezier geeft en energie om te presteren.

Samen sterk

Naast je staan en luisteren, meedenken en inzichtelijk maken, op zoek gaan en helpen kiezen is wat je van mijn adviezen kan verwachten.

 

Starten vanuit de basis en gaan voor het hoogst haalbare 

Een duidelijke routing, creatieve oplossingen, functionele toepassingen en zorgvuldig uitgekozen materialen geven vorm aan mijn ontwerpen. 

 

I don’t fit in a box, do you?

Mix & match van stijlen, oud & nieuw combineren, een bijzonder stuk met een knipoog en passend kleurgebruik behoren tot de inrichtingselementen die ik toepas.

Sharing my story

 

Erfgoed

Als ontwerper streef ik ernaar om ruimtes vorm te geven die ik beschouw als reflectie van jouw smaak en interesses. Mijn keuzes zijn veelal instinctief. Vanuit jouw verhaal ga ik op zoek naar de vonk die het project gaat aandrijven. Het uitgangspunt kan een opmerkelijk meubelstuk zijn, een kunstwerk of een recept uit de familiegeschiedenis. Op zoek naar elementen die jouw verhaal uniek maken. Noem het ‘je familie erfgoed’. Een toevoeging van dit erfgoed geeft diepgang aan je interieur, het brengt mooie gesprekken op gang en verbindt het verleden met het heden. In mijn ontwerpen vormt dit erfgoed dan ook een belangrijk uitgangspunt.

 

Ambacht

Het creatieve denkproces waarbij een idee door handenarbeid wordt omgezet in iets tastbaars heeft mij altijd geboeid. Dat er met de huidige technieken zoveel meer mogelijk is, vind ik een goede ontwikkeling. Ook dat er steeds meer producten uit restmaterialen worden gemaakt. Er is al zoveel beschikbaar! Waarom dan ook niet circulair aan de slag gaan daar waar dat kan? 

 

Akoestiek

Als fervent muziekluisteraar heb ik op jonge leeftijd de waarde van een goede akoestiek leren waarderen. Je herkent het vast wel. Lekker gegeten in een trendy restaurant maar dat de nagalm van de luidruchtige omgeving blijft hangen. Een goede akoestiek draagt niet alleen bij aan het welbevinden van bezoekers aan openbare ruimten maar ook aan de productiviteit van werknemers. De wereld van de akoestiek ontwikkelt zich in rap tempo. Steeds mooiere oplossingen komen op de markt. Door hierin de juiste keuzes te maken wordt de sfeerbeleving van iedere ruimte geoptimaliseerd.

 

Licht

Een speelveld waar ik mij graag in begeef is dat van licht. Niet alleen een mooi armatuur maar juist wat je allemaal met licht kunt bereiken met een doordacht plan. De architectuur van een gebouw wordt door de juiste toepassing naar een hoger niveau getild, kunstwerken tot leven gebracht en er wordt de juiste sfeer gecreëerd. Het effect dat verlichting op een ruimte uitoefent fascineert mij iedere keer opnieuw.

 

Stijl van werken

Mijn indelingen zijn helder en waar mogelijk flexibel in te richten.

Ik hou ervan om te tekenen met behulp van schetsen uit de vrije hand. Ik vind het een perfecte manier om de ruimte te verkennen en te begrijpen. Aanvullende 3D visualisaties geven de gelegenheid om een nagenoeg realistisch beeld van een ontwerp te creëren.

Op zoek gaan naar nieuwe materialen en hun toepassingen is een ware passie. Ik bezoek geregeld beurzen en evenementen waar nieuwe materialen centraal staan. Er is zo veel beschikbaar en de veranderingen volgen elkaar op de voet. Een gebalanceerde combinatie geeft sfeer aan de basis van een ruimte.

Voor wat betreft de inrichtingselementen ken ik geen vaste regels. Graag zoek ik de grenzen op van het combineren van meubelstukken uit verschillende tijden. Het geeft een interessante spanning aan een ruimte. In de juiste compositie vertellen ze onderling hun verhaal en vormen ze samen een geheel.

Voor mij is het project pas geslaagd als alle elementen bij elkaar opgeteld ook daadwerkelijk jouw verhaal vertellen!

Een kijkje in mijn leven als ondernemer? Dat kan via mijn instagram @djarandavennink

 

If you can dream it, you can do it.

~ WaltD ~

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share