Categorie
PROJECTS

Look & feel:

Een appartement dat een uitzonderlijk leeg canvas bood om mee aan de slag te gaan. Gebouwd in 1971 en onmiskenbaar behorend tot ons nationale erfgoed.

De eigenaren waren op zoek naar een originele, praktische indeling met een natuurlijke uitstraling. Het ruwe karakter mocht behouden blijven met toevoeging van de nodige verfijning. Het gezellig samen kunnen zijn met familie en vrienden was een must.

Ontwerp:

Een van de opdrachtgevers werkt vanuit huis. Het idee van een ‘Hidden Kitchen’ is geïnspireerd op de geschiedenis van de Bijlmer – waar vroeger in de leegstaande garageboxen restaurantjes werden gevestigd. Het idee werd drijvende motor achter het project, de keuken als hart van het huis.

De indeling biedt plaats aan een werkkamer annex logeergelegenheid, eetgelegenheid voor 8 personen. Een zitgedeelte voor 6 personen. En ruimte voor eigen schilderijen en kunstvoorwerpen.

Een kast op maat in het zitgedeelte geeft mogelijkheid om kunstvoorwerpen tentoon te stellen en dient tevens als extra lees-/zitgedeelte.

Flexibiliteit kenmerkt onze ontwerpen. Omdat de werkkamer ook dienst doet als logeerkamer werden aan weerszijden van de keuken schuifdeuren toegepast. Deze maken het mogelijk om van het eetgedeelte een werk-/ontvangstkamer te realiseren. Het sluiten van de schuifdeuren en de klep bij de bar onttrekt de volledige keuken uit het zicht. Voor elke bewoner is het gebruik van het appartement hierdoor continue optimaal.

Kleurplan:

Kleur werd toegepast in de meubels. Om de kunst van de eigenaar volledig tot zijn recht te laten komen is op de wanden gekozen voor een ingetogen kleurpallet. 

Meubelplan:

De toegepaste meubels hebben een uitnodigende en vriendelijke vormgeving voor een huiselijk, comfortabel en een natuurlijke uitstraling. Er werd gekozen voor duurzame materialen zoals leer en hout en waar mogelijk ook voor recyclede materialen en ambachtelijke producten. 

Verlichtingsplan:

Industriële verlichting van Modular is afgewisseld met verlichting geïnspireerd op de natuur. De wensen – behouden van het ruwe karakter maar ook verfijning en natuurlijke uitstraling – worden hiermee benadrukt.

Toegepaste Materialen:

De wand bij het leesgedeelte en de buitenwanden van de keuken zijn bekleed met bamboe. Dit vormt een mooi contrast met het betonnen plafond en geeft bovendien warmte aan de ruimte. De vloer is afgewerkt met een ruwe gietvloer.

De keukenkasten zijn gemaakt van Fenix dat zacht aanvoelt en bovendien heel sterk is. Door de Nano-technologie kunnen kleine krassen moeiteloos worden weggewerkt. Het gemêleerde aanrechtblad is van Hi-Macs.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share