Categorie
PROJECTS

Klus-flat Kleiburg | complete renovatie appartement.

Dit appartementencomplex in Amsterdam bood ons een uitzonderlijk leeg canvas om mee aan de slag te gaan. Gebouwd in 1971 en onmiskenbaar behorende tot ons nationale erfgoed. 

Programma van wensen:

De eigenaren waren op zoek naar een originele, praktische indeling met een natuurlijke uitstraling. Het ruwe karakter mocht behouden blijven met toevoeging van de nodige verfijning. Het gezellig samenzijn met familie en vrienden was een must.

Look & feel.

In dit Moodboard is de Look & Feel van het totale concept verwerkt. Het culinaire, het verfijnde, behoud van het ruwe karakter, geborgenheid, een natuurlijke en pure uitstraling. En ook het kleurpallet werd hierin verwerkt.

 

Ontwerp:

Een van de opdrachtgevers werkt vanuit huis. Geïnspireerd door de geschiedenis van de illegale keukens in de leegstaande garageboxen ontstond het idee om ‘The Hidden Kitchen’ te ontwerpen. Dit werd de drijvende motor achter het project. De keuken werd het hart van de woonruimte en waarbij de gasten werden ontvangen met een drankje aan de bar.

De indeling moest plaats bieden aan een werkkamer met logeergelegenheid, eetgelegenheid voor 8 personen in verbinding met de keuken. Een zitgedeelte voor 6 personen. En ruimte voor eigen schilderijen en kunstvoorwerpen.

In het zitgedeelte werd een kast op maat ontworpen dat ruimte biedt om kunstvoorwerpen tentoon te stellen en tevens dient als extra lees-/zitgedeelte.

Flexibiliteit kenmerkt onze ontwerpen. Omdat de werkkamer ook dienst doet als logeerkamer werden aan weerszijden van de keuken schuifdeuren toegepast. Deze maken het mogelijk om van het eetgedeelte een werk-/ontvangstkamer te realiseren. Het sluiten van de schuifdeuren en de klep bij de bar onttrekt de volledige keuken uit het zicht. Voor elke bewoner is het gebruik van het appartement hierdoor continue optimaal.

 

Kleurplan:

De bewoners waarderen kleurgebruik mits niet overdadig. Uitgesproken kleuren zijn hierdoor toegepast in de meubels en accessoires. Hiermee wordt het creatieve karakter van de bewoners benadrukt. Om de kunst van de eigenaar volledig tot zijn recht te laten komen is gekozen om een ingetogen kleurpallet toe te passen op de wanden. Een koelere tint op het zuiden en warmere tint op het noorden.

 

Meubelplan:

De toegepaste meubels hebben een uitnodigende en vriendelijke vormgeving om de wens van huiselijk, comfort en een natuurlijke uitstraling te vervullen. Er werd gekozen voor duurzame materialen zoals leer en hout. Ook werd waar mogelijk gekozen voor recyclede materialen en ambachtelijke producten. Door toevoeging van planten werd de natuur zoveel mogelijk naar binnen gehaald.

 

Verlichtingsplan:

Industriële verlichting werd afgewisseld met verlichting geïnspireerd op de natuur. De wensen – behouden van het ruwe karakter maar ook verfijning en natuurlijke uitstraling – worden hiermee benadrukt.

De industriële armaturen vormen een mooi geheel met het betonnen plafond. De lamp boven de eettafel is geïnspireerd op de bloesem van bomen en de wandlampen in de slaapkamer en hal hebben een houtstructuur.

Er is gekozen voor basisverlichting van Modular als railsysteem om flexibiliteit te bieden in het aanlichten van de kunst.

 

Toegepaste Materialen:

De wand bij het leesgedeelte werd bekleed met bamboe. Dat daarnaast ook werd doorgevoerd in de buitenwanden van de keuken.De bamboe komt op verschillende plaatsten in de woning terug en vormt een mooi contrast met het betonnen plafond en geeft warmte aan de ruimte. Op de vloer is gekozen voor een ruwe gietvloer afwerking.

De keukenkasten zijn gemaakt van Fenix dat zacht aanvoelt en toch heel sterk is. Door de Nano-technologie kunnen kleine krassen moeiteloos worden weggewerkt. Het gemêleerde aanrechtblad is van Hi-Macs.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share