Categorie
PROJECTS

Landelijk gelegen en onder architectuur herbouwd met duurzame materialen. Inmiddels was deze langgevel boerderij, na jaren van plezierig wonen, toe aan haar nieuwe schilderronde. Voor het kleuradvies was er de wens om met name in de keuken en hal meer licht te creëren, voor warmte in de woonkamer en rust op de verdiepingsvloer.

De keuken en eetkamer liggen op het zuiden. De woonkamer op het noorden langs een laan met bomen. ‘Kom maar achterom’ – een begrip in de omgeving – betekent hier binnenkomen in een lange gang die het woongedeelte verbind met toilet, kantoor en bijkeuken. Natuurlijk daglicht valt via solar tubes de gang binnen. 

Na inventarisatie van de wensen en het opstellen en bespreken van het moodboard werd aan de hand van het Color Navigator System een persoonlijk kleurenpaspoort samengesteld.

Voor de gewenste rust en eenheid zijn op de eerste verdieping slechts 2 kleuren toegepast. Elke slaapkamer heeft dezelfde accentkleur. Om een persoonlijke touch mee te geven, zijn per kamer accessoires toegevoegd die qua stijl en kleur aansluiten op de gebruiker.

In de woonkamer is een meer verzadigde tint op de wand aangebracht om een omarmend gevoel te creëren. De keuken, eetkamer en de wanden van de hal zijn geschilderd in een frisse lichtgrijze tint. In de keuken is een accentkleur toegepast, afgestemd op de reeds aanwezige tegelwand. Om de zon ‘binnen’ te halen, is het plafond in de hal geschilderd in een oker tint. 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share