Categorie
PROJECTS

Een ruimte waar zij zich kunnen terugtrekken en ontspannen na een werkdag in de hectische stad. Waar ze vrienden kunnen ontvangen voor lang tafelen en waar zij in de nabije toekomst mogelijk hun gezin willen stichten. Dat waren de voornaamste wensen van de bewoners van dit appartement in Amsterdam.

Een sereen ingerichte slaapkamer vervult de behoefte aan rust en voor een luxe hotelgevoel werd het bed op een houten podium geplaatst. Tussen het slaapvertrek en de woonkamer zijn stalen deuren toegepast. 

Vanuit de woonkamer is er mooi zicht op het slaapvertrek. Het hoofdboard heeft namelijk de functie van kunstwerk en de toegepaste verlichting creëert extra diepte. De bewoners kijken TV op draagbare apparaten. Er is dan ook bewust gekozen voor een zitopstelling waar oogcontact wordt gewaarborgd. Het ronde vloerkleed dient als extra verbindende factor.

In de keuken is letterlijk gekozen voor een ‘lang’ tafelen opstelling. De eettafel is in het verlengde van het kookeiland geplaatst. De lange kastenwand biedt naast veel opbergruimte ook plaats aan een koffieapparaat, een stoomoven en een conventionele oven. Twee wijnkoelers maken het plaatje compleet.

De badkamer is omgebouwd tot mini wellness. Een ruime inloopdouche met sunshower en een verwarmde betegelde bank geven de bewoners de mogelijkheid om thuis helemaal tot rust te komen.

In de aangrenzende kamer zijn kasten op wielen geplaatst. Deze ruimte dient als kleedruimte en in de toekomst kunnen 2 kasten verplaatst worden om er een kinderkamer te realiseren.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share