TELLING YOUR STORY

Mijn missie is om mensen te helpen een ruimte te creëren die bij hen past en waar zij hun eigen verhaal in herkennen. Waar ze kunnen ontspannen en genieten en waar werken plezier geeft en energie om te presteren.

Samen sterk

Naast je staan en luisteren, meedenken en inzichtelijk maken, op zoek gaan en helpen kiezen is wat je van mijn adviezen kan verwachten.

 

Starten vanuit de basis en gaan voor het hoogst haalbare 

Een duidelijke routing, creatieve oplossingen, functionele toepassingen en zorgvuldig uitgekozen materialen geven vorm aan mijn ontwerpen.

 

I don’t fit in a box, do you?

Een knipoog, passend kleurgebruik, niet vanzelfsprekend, mix & match van stijlen, oud & nieuw combineren en niet het standaard, zijn de kenmerken van de inrichtingselementen die ik toepas.

 

 

 

 

SHARING MY STORY

 

Erfgoed

Als ontwerper streef ik ernaar om ruimtes vorm te geven die ik beschouw als reflectie van jouw smaak en interesses. Mijn keuzes zijn veelal instinctief. Vanuit jouw verhaal ga ik op zoek naar de vonk die het project gaat aandrijven. Het uitgangspunt kan een opmerkelijk meubelstuk zijn, een kunstwerk of een recept uit de familiegeschiedenis. Ik ga op zoek naar elementen die jouw verhaal uniek maken. Noem het ‘je familie erfgoed’. Een toevoeging van dit erfgoed geeft een ziel aan elk interieur, het brengt mooie gesprekken op gang en verbindt ons verleden met ons heden. In mijn ontwerpen vormt dit erfgoed dan ook een belangrijk uitgangspunt.

 

Ambacht

Een creatief denkproces waarbij door handenarbeid een idee omgezet wordt in iets tastbaars heeft mij altijd geboeid. Dat er met de huidige technieken zoveel meer mogelijk is, vind ik een mooie ontwikkeling. Blij word ik van het feit dat steeds meer nieuwe producten uit afvalstoffen en restmaterialen worden gemaakt. Er is al zoveel beschikbaar! Waarom dan ook niet circulair aan de slag gaan daar waar dat kan?

 

Akoestiek

Herken je dit? Heerlijk gegeten in een trendy restaurant, genietend van fijne wijnen en dat de nagalm van de luidruchtige omgeving nog even in je hoofd blijft hangen. Als vervend muziekluisteraar heb ik op jonge leeftijd de waarde van akoestiek leren waarderen. Een goede akoestiek draagt bij aan het welbevinden van bezoekers aan openbare ruimten zo ook aan de productiviteit van haar werknemers. De wereld van de akoestiek ontwikkelt zich in rap tempo en steeds mooiere oplossingen komen op de markt. Door hierin de juiste keuzes te maken wordt de sfeerbeleving van iedere ruimte geoptimaliseerd.

 

Licht

Een speelveld waar ik me graag in begeef is dat van licht. Niet alleen een mooi armatuur maar juist wat je allemaal met licht kunt bereiken door er doelbewust mee aan de slag te gaan. Het is voor mij de kers op de taart. De architectuur van een gebouw wordt door de juiste toepassing naar een hoger niveau getild, kunstwerken tot leven gebracht en vooral veel sfeer gecreëerd. Het effect dat zowel een goede akoestiek alsook verlichting op een ruimte uitoefenen fascineert mij iedere keer opnieuw.

Stijl van werken

Mijn indelingen zijn helder en waar mogelijk flexibel in te richten. Ik hou ervan om te tekenen met behulp van schetsen uit de vrije hand. Ik vind het een perfecte manier om de ruimte te verkennen en te begrijpen. Aanvullende 3D visualisaties geven de gelegenheid om een nagenoeg realistisch beeld van een ontwerp te creëren.

Op zoek gaan naar nieuwe materialen en hun toepassingen is een ware passie. Ik bezoek geregeld beurzen en evenementen waar nieuwe materialen centraal staan. Er is zo veel beschikbaar en de veranderingen volgen elkaar op de voet. Een gebalanceerde combinatie geeft sfeer aan de basis van een ruimte.

Voor wat betreft de inrichtingselementen ken ik geen vaste regels. Graag zoek ik de grenzen op van het combineren van meubelstukken uit verschillende tijden. Het geeft juist een interessante spanning aan een ruimte. In de juiste compositie vertellen ze onderling hun verhaal en vormen ze samen een geheel.

De natuur is een van mijn grote inspiratiebronnen. Niet alleen voor kleur maar ook voor vormen en structuren. De natuur draagt daarnaast ook bij aan het onthaasten en weer aarden. In mijn ontwerpen zal ik de natuur dan ook altijd aanstippen.

Voor mij is het project pas geslaagd als alle elementen bij elkaar opgeteld ook daadwerkelijk jouw verhaal vertellen!

 

Een kijkje in mijn leven als ondernemer? Dat kan via mijn instagram @djarandavennink
If you can dream it, you can do it ~ WaltD ~